mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Kusinbarn och Tobbe trollkarl

Livet i v�r familj, aktiviteter för barn Ensamstående, Mamma, Maxim, Maximteatern, Tobbe, Tobbe Blom, Tobbe trollkarl, Trillingar, barnvakt, fyrabarnsmamma, gammelmoster, kusin, kusinbarn, moster, sexåring, show, trolleri, trollkarl Permalink0
Barnen har fått ett litet kusinbarn! Det låter gammalt värre, men med tanke på att de redan sen flera år tillbaka kan titulera sig farbror Matias, farbror Gabriel, farbror Theo och faster Camila (deras vuxna halvbror har en liten dotter) så var det väl inget konstigt att de redan, i en sån ringa ålder, har fått bli gammelkusiner (det finns säkert något mer korrekt ord för släktskapet, men jag har ingen aning om vad det kan vara). Själv känner jag mig lite kluven till att, från och med idag, vara gammelmoster. Jag är såklart jätteglad över att ha fått ett litet syskonbarnbarn, men det där med att ha fått ordet "gammal" ihophäftat med "moster" är jag inte så förtjust i. 
 
Inte nog med att dagen bjöd på en överraskning i form av ett litet nyfött syskonbarnbarn (nåväl, så värst mycket överraskning var det kanske inte, vi visste ju att hon skulle komma ut någon gång här i dagarna), den bjöd på en show också. Matias och jag var och såg Tobbe trollkarl på Maximteatern. Jättebra, tyckte vi båda två. En riktig energikick. 
 
Trilliingarna fick stanna hemma med barnvakt. När vi gick hemifrån hade jag dåligt samvete för att de inte fick följa med. Men det rådde fyraåringen som satt på raden bakom oss bot på. Eller, satt är nog fel ord. Hen klättrade omkring, pratade högljutt, gnällde och ville nog helst gå därifrån. Risken är stor att någon, eller flera, av mina trillingar också hade betett sig precis så ifall de hade varit där. För showen var perfekt för barn i sjuårsåldern och uppåt. Men för trillingarna hade det varit svårt att hänga med och ännu svårare att sitta still. Så fick Matias och jag fick en välbehövlig stund tillsammans bara han och jag. Jag önskar att vi kunde göra sådana saker tillsammans lite oftare. Men eftersom jag måste betala både biljetter (och fika) och barnvakt så blir det rätt dyrt.
 
 
Nu börjar det! Matias på Tobbe trollkarl-show.
 
 
 
Man asså, hur gör han? Matias försökte klura ut hur tricksen gick till.
 
 
Fika efter showen med Tobbe trollkarl. Gränsen för hur mycket denna pojke
klarar av att sitta still hade nu passerats så nu klättrade han på stolarna lika
mycket som hans syskon (i alla fall bröderna) hade gjort under showen om de hade fått
följa med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstrusk

Livet i v�r familj Ensamstående, Höst, Höstlov, Mamma, fyrabarnsmamma, höstrusk, livet med barn, soffmys Permalink0

Höstrusk. Egentligen skulle jag helst vilja bädda ner mig under en gosig filt i soffan och ligga och titta på TV eller läsa en bok. Men sen jag blev (ensamstående) fyrabarnsmamma är det ytterst sällan jag gör det. Det är ju hela tiden fullt upp. Varje dag är det något som ska göras och skulle en dag utan en massa måsten ändå dyka upp så finns det en lång lista av ackumulerade att-göra-saker att beta av på.  Men jag borde inte klaga. För egentligen är jag rätt dålig på att sitta i soffan och ta det lugnt. Jag blir snabbt uttråkad.

Fast just nu, i höstrusket, är det soffmys jag längtar efter. Så det är tur att det snart är höstlov! Då kanske jag faktiskt hinner med en film eller två, eller att börja läsa lite på en bok (som jag sen aldrig hinner läsa klart). 

 Ett gäng knasbollar i höstrusket.

Väldigt kort rapport

Livet i v�r familj Ensamstående, Grillfest, Mamma, Många barn, bloggande, fotbollscup, fyrabarnsmamma, livet med barn Permalink0
Nu var det verkligen länge sen jag skrev något på den här bloggen. Det har varit fullt upp med barnen, jobb, studier, och en massa aktiviteter på helgerna. Och idag hinner jag egentligen inte heller blogga för jag måste fixa med lite jobb nu under kvällen. Så det får bli en väldigt kort rapport, bara för att visa att vi är vid liv (och att bloggen inte är nedlagd). 
 
En hel del har vi hunnit med sen sist. Matias har spelat i sin livs första fotbollscup (det gick sådär). Det har varit en del kalasande (barnen har varit bjudna på diverse barnkalas och vi har allihop varit på vuxenkalas hos min syrra/barnens moster). Jag har lyckats få in denna termins första inlämningsuppgift i tid (med nöd och näppe). Jag har haft en barnledig helg (yay!), och idag var jag och Matias på grillutflykt tillsammans med hans klasskompisars familjer. 
 
Om någon undrar hur det gick efter mitt förra inlägg, det om att Theo hade kräkts (det finns här), så kan jag meddela att det mycket riktigt var någon som insjuknade under natten. Men inget av barnen. Den enda som blev smittad (förutom Theo) var jag. Urk! Men skönt att resten av barnaskaran slapp undan. 
 
 
 
 
Jag blev dissad av Matias på grillutflykten idag. Han fick nämligen inte klättra upp i ett träd. 
 
 
Två knasbollar poserar bland höstlöven ute på vår innergård.
 
 
 
Det enda foto jag lyckades ta på Matias första fotbollscup (var fullt upptagen med att försöka hålla reda på småsyskonen) blev visst inget vidare. Men Matias ryggtavla kom i alla fall med (springande med grön väst, svarta byxor och gula skor). 
 
 
 Hmm..det är nog dags att skaffa en ny sparkcykel till denna lilla tjej. Så himla fort hon växer!!
 
 
 
Till top