mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Kalashelg och förkylning

Livet i v�r familj, sjuka barn Barn, Barnkalas, Ensamstående, Kalas, Mamma, bläckfisk, fyrabarnsmamma, förkylning, mammablogg, vab Permalink0
Vi har haft en riktig kalashelg, för barnen var bjudna på födelsedagskalas både igår och idag. Så det blev tårta, godis, och en massa lek, för dem både igår och idag. De har haft jättekul.
 
Men de har också hunnit med att bli förkylda. Camila började redan igår med ordentligt med snuva,och på kalaset idag satte hon igång att hosta en väldig massa. Nu på kvällen känns hon varm och lite småfebrig. Matias har också börjat hosta och småkillarnas näsor rinner. Jag är också dunderförkyld och känner mig inte alls särskilt pigg, så om det inte hade varit för att jag har galet mycket att göra denna vecka hade jag nästan sett fram emot att få vabba imorgon. Nu känns det istället jättestressande. Men något större hopp om att kunna gå och jobba imorgon har jag inte.
 
 
Korvätning pågår
 
 Kalastjejer
 
 
 Kalaslekande barn (allihop mina, lyckligt lottade jag)
 
 
 
 En jättestor trumma och en liten Matias.

Barnens önskelista - och tävling

Livet i v�r familj, aktiviteter för barn Ensamstående, Födelsedag, Jul, Julklappar, Leksaker, Mamma, Trillingar, Tävling, bläckfisk, fyrabarnsmamma, litenleker.se, näthandel, nätshopping, shopping Permalink0
Detta inlägg skrivs i samarbete med litenleker.se.
 
Jag tycker att det kan vara svårt att bestämma vad jag ska ge barnen i julklapp. Trillingarna har  fortfarande inte så lätt för att utrycka sig och ännu svårare för att tänka i abstrakta former och fantisera över vilka julklappar de vill ha, så att fråga dem vad de önskar sig går ju inte. Matias, å andra sidan, verkar vilja ha allt, men vad som står högst på önskelistan tycks ändras ungefär varannan sekund.
 
Men idag har vi provat med att göra en önskelista på litenleker.se. Vilken genial idé! Att klicka på ett litet hjärta, för att på så vis sätta ihop sin egen önskelista, var inga svårigheter för Matias, som ju snart fyller fem. Han tyckte att det var jätteroligt och satt länge vid datorn och klickade leksaker till önskelistan, och hjälpte dessutom sina småsyskon. Jag tror aldrig att han har suttit still så länge i streck tidigare (förutom när vi har varit på bio). För litenleker.se har 74 sidor med leksaker att klicka sig igenom och Matias klarade att ta sig igenom allihop. Camila tyckte också att det var roligt och orkade sitta med nästan lika länge som Matias. Theo var också med en stund, medan mest tog lite svängar förbi datorn för att kolla läget lite då och då.
 
Så nu har jag fått en massa idéer till julklappar. Och listan kan vi dela med alla andra som kan tänkas vilja köpa julklappar till barnen och på så vis underlätta deras inköp också. För väljer de att köpa något av det som barnen satt upp på sin önskelista tar det inte mer en max några minuter för dem att genomföra köpet. Dessutom slipper barnen få sånt som de inte vill ha och jag slipper ordna med returer. Supersmidigt!
 
Synd bara att vi inte har en massa köpstarka familjemedlemmar och släktingar som vill köpa presenter till barnen, för det är verkligen jättefina saker som säljs på litenleker.se (det är ont om familj runt oss och den som finns är antingen negativt inställd till julklappar eller inte så värst köpstark). Jag får istället hoppas på att vi har tur och vinner den TÄVLING som finns på litenleker.se hemsida. Gör man en önskelista från deras utbud, delar den enligt tävlingsinstruktionerna och svarar på en fråga, kan man nämligen vinna produkter för 10 000 kronor. Det vore mina barn verkligen värda (att vara fyra stycken och till vardags bara ha en, ständigt trött och stressad, förälder att dela på är minsann inte så lätt)!
 
Matias och Camila gör sin önskelista på litenleker.se
 
Det tog ett bra tag för barnen att göra klart sin önskelista, men det blev en rolig aktivitet för dem. Och jag var nöjd för att de klarade av att samarbeta och hålla sams en lång stund. Efteråt fick jag fixa till listan lite. Jag tog bort sånt som jag själv inte vill att de ska få, sånt som inte var åldersanpassat, och sånt förekom en massa gånger fast i olika form (Matias behöver till exempel inte fyra piratskepp av olika sorter utan det räcker med ett).  Jag trodde att de (åtminstone Matias) skulle klicka i allt utan urskillning, och att det skulle sluta med att önskelistan blev lika lång som litenleker.ses utbud. Men, även om mycket av det som klickades i tyvärr inte ligger inom mina budgetramar, så blev det ändå slutändad en riktigt bra önskelista att utgå från för julklappsinköpen
 
Om ni är nyfikna på vad barnen önskar sig så finns deras önskelista här.
  

Känslomässig berg och dalbana

Livet i v�r familj Permalink0
Livet som ensamstående mamma till fyra små barn är verkligen en känslomässig berg och dalbana. Jag pendlar hela tiden mellan extrempunkterna i mitt känsloregister. Ena stunden lullar jag omkring i ett lyckorus av kärlek bara för att i nästa befinna mig i mörkt moln av frustration.
 
Idag har det varit mycket kärlek. Så där så att modershjärtat liksom svämmar över. Ända till för en stund sen när ett av barnen fortfarande låg och bökade och snurrade runt i sängen utan minsta intention att sova trots att jag legat bredvid och inväntat hennes insomnande i över en timme (de andra tre somnade inom 20 minuter efter att vi lagt oss). Då hamnade jag istället i frustrationsmolnet.  Tills hon äntligen somnade och jag gick upp och tittade på nyheterna, som rapporterade från Aleppo och särskilt tog upp hur kriget i Syrien drabbar barnen. Då drabbades jag istället av sorg och vemod kombinerat med en störtvåg av tacksamhet över att jag har mina fina barn, och för att de just nu ligger trygga och mätta och sussar sött i sina sängar.
 
Vem har sagt att en legolåda inte också kan vara en hatt? Theo hävdar bestämt att det är en hatt han har på huvudet och att han är jättefin i den.
 
Till top