mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Gnäll och depp

Livet i v�r familj Deppig, Ensamstående, Förkyld, Mamma, Virus, fyrabarnsmamma, gnäll, livet med barn, sjuk, sjuka barn Permalink2
Det har inte blivit mycket bloggat på senaste tiden (inget alls närmare bestämt). Jag har helt enkelt inte haft lust att blogga. Jag är nämligen rätt less på att skriva gnälliga inlägg och det har varit gnälligt värre här, på alla fronter (både barnen och jag), de senaste dagarna. 
 
Det känns så trist, jag hade ju tänkt mig att bloggen skulle bli en minnesbank, full av härliga minnen, som barnen kan läsa när de blir större. Men istället blir det ett evigt tjat om virus, vab, sömnbrist, och konflikter. Barnen kommer inte att få något vidare positiv bild av sin barndom, eller om hur jag upplevde den, av det som återges här. 
 
Vi är nämligen virusdrabbade igen. Tre av fyra barn (än så länge) plus mamman  (jag alltså) är rejält förkylda. Den här gången har vi dessutom gjort tvärtom mot hur vi brukar göra, jag har haft feber men inte barnen.  Så toppade jag förkylning och vabbande med lite PMS också,  vilket ju passade utmärkt för att passa in som en i gänget bland de förkylningsgnälliga barnen. Det är bara det att de nog snarare skulle behöva en frisk och psykiskt stabil mamma som tar hand om dem när de är sjuka, inte ytterligare en gnällspik till gänget.
 
Att det dessutom, idag, är det datum då min mamma dog (för 14 år sen nu, i cancer) har inte direkt gjort dagen mindre deppig. Jag önskar så att mina barn hade fått ha sin mormor i sina liv och att hon hade fått chansen att känna dem.
 
Det finns allt möjligt bland tvätten hos oss. Barn till exempel. 

Fokus på plugg och tenta

Livet i v�r familj Distanskurs, Ensamstående, Familjepsykologi, Mamma, Studier, Tenta, fyrabarnsmamma, småbarn Permalink5
Nu har det varit tyst på den här bloggen i några dagar. Jag är inne i en period där min kapacitet är begränsad och jag klarar inte av att ha  många bollar i luften samtidigt (minstone hoppas jag att det är en period och att det kommer att gå över, för det är frustrerande att vara så seg i huvudet). Den här helgen var det tentamendags i mina studier och jag behövde koncentrera mig på det för att ha en sportslig chans att klara tentan. 
 
De senaste dagarna har jag alltså fokuserat på att plugga till en tenta. Jag har ju egentligen inte alls tid att studera nu och jag inser själv hur galet det är att försöka göra det samtidigt som jag är ensamstående, arbetande, mamma till fyra små barn. Men det är så roligt att jag inte kan låta bli. På något konstigt sätt känns det som om jag faktiskt får mer energi av det än det tar. Så jag läser på distans på halvtid. Familjepsykologi. Superintressant!
 
Och jag klarade tentan!
 
Under de senaste dagarna har mitt fokus legat på detta (och barnen förstås).

Sjuk mamma och sjukt barn

Hälsa, Livet i v�r familj, sjuka barn Barn, Ensamstående, Mamma, Trillingar, Trött, Vila, bläckfisk, fyrabarnsmamma, sjuk, sjuka barn Permalink0
Sen några dagar tillbaka mår jag inte så bra. Jag har ont lite överallt i kroppen (mest ryggen) och känner mig svag och jättetrött. Och så har jag haft ont i halsen också, men det börjar gå över nu. Imorse kände jag det som att om jag inte får vila så kommer jag inte att orka mig igenom dagen. Så trots alla kval om hur vår ekonomi påverkas, och alla skuldkänslor gentemot arbetsgivaren och kollegorna (varför tycker jag att det är så fruktansvärt skämmigt att sjukanmäla mig??), så sjukanmälde jag mig till jobbet. Lättad gick jag hemåt efter att ha lämnat barnen på förskolan och tänkte att nu ska jag äntligen få bukt på den sviktande hälsan med lite vila.  Tji fick jag. Jag hann bara vara hemma en halvtimme innan de ringde från förskolan och meddelade att Camila var dålig i magen. Så istället för att vila fick jag gå tillbaka till förskolan och hämta hem en liten sjukling. Men vi har i alla fall haft en lugn dag tillsammans, även om Camila har varit mycket piggare än mig.
 
Liten (pigg) sjukling hemtransporteras.
Till top