mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Bajshelg

Livet i v�r familj Bad, Ensamstående, Mamma, Stök, Trillingar, badbalja, bajs, bläckfisk, fyrabarnsmamma, mammablogg, treåringar Permalink0

Ännu en helg då jag inte hunnit med något av allt det som jag skulle behöva göra har passerat. För varje dag halkar jag mer och mer efter. Vårt hem är som ett stökigt förråd. Det är saker överallt. Men jag har inte en chans att hinna sortera undan. Jag hinner inte ens med den absolut nödvändigaste städningen.

Denna helg, som så många tidigare, plockade jag fram dammsugaren på lördag förmiddag för att sen ställa bort den igen (i ett överfullt städskåp) på söndag kväll, utan att ha hunnit dammsuga. Varje försök till städning blir avbrutet och när jag väl hinner städa lite någonstans ser barnen till att status quo upprätthålls i oredan genom att samtidigt stöka till någon annanstans.  

Som råge på moset fick jag denna helg dessutom uppleva det som de flesta småbarnsföräldrar någon gång utsätts för, men som jag har varit lyckligt förskonad från under de senaste åren (det hände någon gång när Matias var pytteliten), det vill säga bajs i badvattnet. Blä! Dessutom satt det två barn i badbaljan (har en stor badsnäcka som alla barnen får plats i samtidigt) när jag upptäckte eländet. Så det blev till att skrubba barn, badbalja och badrum.

Under tiden som jag var sysselsatt med det passade de andra två på att spela boll med tomaterna som jag tagit fram precis före det att jag upptäckte bajseländet i badbaljan, som så klart skedde mitt under tillagningen av vår middag. Tomater är dock inte alls lika lämpade för bollspel som riktiga bollar (de går sönder), så efter att jag skrubbat rent barn, badbalja och badrum från bajs, fick jag ta itu med att skrubba bort tomatgucka (vad heter innehållet i en tomat?) från lite här och var i köket.

Livet med småbarn är underbart!!

Nybadad riddare (med klänningen bak och fram).
 
 
Nybadad utforskare. Så som det ser ut bakom honom ser det ut i hela
lägenheten, nästan.
Till top