mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Tips på nytt namn till bloggen sökes!

Bloggande, Övrigt Ensamstående, Mamma, Många barn, Namn, blogg, bloggande, bloggnamn, bläckfisk, fyrabarnsmamma, mammablogg, tips Permalink5
Det blir visst bara glesare och glesare mellan inläggen på denna blogg. Jag har funderat lite på om jag kanske ska lägga ner den eftersom jag uppenbarligen inte hinner skriva på den så ofta, eller snarare, prioriterar andra saker (typ tvätt och städning). Men jag tycker det är roligt att blogga och är dessutom en sån där person som har jättesvårt för att ta beslut om att avsluta något som jag har påbörjat. Så bloggen får fortsätta.
 
Men det är nog dags att ta lite nya tag för att få lite inspiration. Jag tänker mig att ett namnbyte skulle kunna vara den nystart som jag behöver.  Det där med bläckfiskmamman kändes helt rätt när trillingarna var bebisar. Det var framför när jag satt och matade tre (eller fyra, Matias var ju bara två år då) små barn samtidigt, flera gånger varje dag, som jag verkligen kände mig som en bläckfisk. Nu när de är fyra (och snart ett halvt) år ser saker och ting lite annorlunda ut. Multitaskandet på avancerad nivå fortsätter visserligen, och visst skulle det fortfarande sitta bra med lite fler armar, men nu är det snarare hjärnan som har fått ta över bläckfiskrollen. Jag behöver inte längre ha bläckfisktentakler som matar barn. De äter själva och kan till och med lägga upp maten på tallriken själv och ställa undan sin disk när de har ätit klart.
 
Multitaskandet är numera av mer verbal karaktär.  För även om mina händer fortfarande alltid är igång med något så kan de numera göra en sak åt gången, åtminstone ibland, i korta stunder. Men samtidigt som jag gör vad det nu är jag gör så peppras jag av frågor, önskemål (antalet meningar som börjar på "Jag vill.." uppgår i rekordhöga summor i vårt hem), rop på hjälp, reklamationer (dessa uttrycks ofta högljutt och kan repeteras i oändlighet), och så vidare. Och jag som trodde att allt skulle bli enklare när de lärde sig att prata! Så naivt!
 
Så nu vill jag byta namn på bloggen. Men min överbelastade hjärna lyckas inte komma på något bra namn. Jag behöver hjälp!  Jag vill inte att det ska vara för långt och invecklat och jag vill inte ha mitt namn och efternamn (det har ju ofta influencers och någon sådan är jag ju inte). Mitt förnamn skulle kunna vara med  (Lisa) men det behöver inte vara det. Och så ska det helst vara något som antyder på vad bloggen handlar om (fyra busungar och en kämpande mamma). Är det någon som någon idé? Snälla, jag behöver tips! 
 
Då (3 månader +2 år och 3 månader "gamla") och nu (på valborg).
 
 
 
 
   
#1 - - Karin:

Jag tycker mammabläckfisk är ett klockrent bloggnamn. Men jag ska föröka klura om jag kommer på nåt. För övrigt så tycker jag du skriver ganska ofta och dina blogginlägg är värkliga "highlights" i mitt bloggläsande! Andra bloggare som postar nya inlägg i princip varje dag eller tillockmed flera om dagen, det är också roligt att läsa. Men det blir så mycket att varje enskilt inlägg tappar lite värde. Din blogg kollar jag in på flera gånger i veckan, och det är som alltid extra kul när det finns ett nytt inlägg. Läser även samma inlägg flera gånger ibland. :) Så jag håller alla tummar jag har att din blogg får leva kvar!

Svar: Åh tack!! Jag blev verkligen jätteglad av din kommentar (förlåt sent svar!)!! Jag ska försöka att bara göra det som funkar för mig och inte jämföra mig med andra (de som postar inlägg varje dag) och känna mig misslyckad i jämförelse. Jag har ju faktiskt bloggen för att jag tycker att det är roligt och för att barnen ska kunna läsa om sin barndom och mina tankar kring den när de blir äldre, inte för att bli en glassig influencer (inget ont i det, men jag skulle passa väldigt dåligt för det).
Mamma bläckfisk

#2 - - Tanja:

Tycker inte du ska byta, mamma b. är ju en jättebra sammanfattning av bloggen där du skriver om hur det är att vara ensam med fyra små. Namnet är fyndigt och bra mycket mer lockande än "karin- mamma till Alva och bertil" typ. Det visar att du har humor och självdistans. Men om du vill ha lite ny inspiration, gör en liten enkät bland de som läser här om vad vi vill se i bloggen, osv. Jag för min del hade gärna läst mer om dina tankar Ang trillingarna och hur man uppfostra dem till att bli enskilda individer, om du har tänkt låta dem gå i samma klass, osv.

Är lite nyfiken på hur de trivs i sina kontakthem, det måste vara annorlunda för dem som är vana att ha varandra? Är själv sugen på att vara kontaktfamilj i framtiden ... Du får gärna berätta mer runt hur man söker, om du fått vara med och välja familjer, osv.

Svar: Tusen tack!! Vad glad jag blev när jag läste detta (förlåt för sent svar!)!! Jag håller mig till bläckfisknamnet ett tag till. Åtta armar hade ju verkligen suttit bra (fast om jag hade haft det hade jag nog trasslat ihop dem)!
Och tack för jättebra tips! Inlägg om tankar kring trillingarna och om kontaktfamiljerna kommer.
Mamma bläckfisk

#3 - - Lou:

Håller med de övriga om att du har ett bra bloggnamn, men du ska såklart göra det som är bäst för dig! Tycker mycket om att läsa din blogg, den gör mig både glad, ledsen (skulle så gärna vilja hjälpa dig på något sätt i de perioder det blir för intensivt!) och otroligt sugen på att skaffa en egen hög med ungar. Härligt att du tänker fortsätta blogga, det ser jag framemot! <3

Svar: Åh tack!! Vad gulligt att vilja hjälpa!! Och kul att du inte blir avskräckt från att skaffa en egen hög med ungar fast jag nog mest gnäller en massa på bloggen. Det är ju jättekul för det mesta, men nog lite enklare om en har fler vuxna som hjälper till och tar ansvar för barnen (en pappa som delar på föräldraskapet är nog bra att).
Mamma bläckfisk

#4 - - Thera:

Jag tycker att ditt bloggnamn är superbra och beskriver väl din situation även om barnen blivit större. Jag gillar även ditt sätt att skriva, det är rakt, ärligt, öppet och hjärtligt. Förstår att du inte hinner med att blogga men kollar flera gånger i veckan och hoppas alltid på ett nytt inlägg. Hoppas att du hittar tillbaka till bloggmotivationen!

Svar: Tack!!! Vad glad jag blir att du gillar bloggen!!! Och tack för feedback vg mina funderingar om namnet. Jag fortsätter med samma namn ett tag till.
Mamma bläckfisk

#5 - - Lena:

Håller med tidigare inlägg om att namnet passar fortfarande. Läser gärna om ditt liv när du väl får tid att skriva. Du beskriver så många tankar och känslor kring föräldraskapet. Du sätter ord på sådant jag tänkt på genom åren, hur jobbigt det kan (om än bara två barn) men också om den villkorslösa kärleken. Jag kan fortfarande smyga in till tonåringarna och bara titta på dem när de sover och känna att hjärtat sväller.

Svar: Åh tack! Jag blev verkligen jätteglad när jag läste din kommentar! Vad härligt att de där stunderna när hjärtat sväller fortsätter in i tonåren (men lite sorgligt också att de blir stora så fort!)!
Mamma bläckfisk

Till top