mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Trött och gnällig mamma

Hälsa, Livet i v�r familj Barn, Ensamstående, Mamma, Sjukskriven, Sömn, Trillingar, fyrabarnsmamma, mammablogg, sömnbrist Permalink5
Nu är det bara några dagar kvar på min sjukskrivning, men särskilt utvilad känner jag mig inte. Verkligen inte. Tvärtom. Jag är helt slut. Sen några veckor tillbaka har ytterligare en av mina trillingar sömnproblem. Så nu har jag två små som turas om att vakna och skrika, eller gnälla (med hög ljudvolym), under natten.
 
Jag kämpar på så gott jag kan för att få dem att somna om. Ibland somnar de om efter en kort stund. Ibland (minst en gång per natt) är någon vaken en lång stund, en timme eller två, innan han till slut somnar igen. Ibland väcker de varandra. Ibland väcker de något av de andra tvä barnen. 
 
Nätterna är inte längre en tid för vila för mig. För när det är dags att sova startar mitt nattpass. Jag arbetar skift, och kör både dag och nattpass, varje dag. 
 
Så att jag har varit sjukskriven i en vecka har inte gjort mig utvilad. För om jag bara får 3-4 timmars sömn på natten (uppstyckad i småbitar) så räcker det inte att jag har kunnat vila en stund på dagen i några dagar för att jag ska ta igen mig.
 
Det är ju dessutom mycket annat som ska hinnas med ändå oavsett om jag är sjukskriven eller inte (tvätt, städning, handla, läkarbesök med något barn, kurator besök, förskolelämningar, förskolehämtningar, äta, duscha, osv, osv) så den reella tiden för vila har inte blivit mer än ett par timmar varje dag. Tre timmars nattsömn plus två timmars sömn på dagen blir fortfarande bara fem timmar totalt. Utvilad är jag inte. Långt därifrån. 
 
Matpåsar kan också användas som robotkostym.
 
Idag var barnens moster/ min syster och deras kusin/min systerson på besök och hjälpte till lite med barnen. Det var mysigt. Åtminstone för mig och barnen. Om det var så trevligt för dem vet jag inte för jag har inte varit på så bra humör idag, och en lång harang av gnäll pös ur mig utan att jag lyckades hejda mig. Efter ett rätt hopplöst kuratorbesök imorse (som grädde på moset efter det ännu mer frustrerande läkarbesöket förra veckan) har jag inte varit på topp idag.  Att barnen har varit gnälliga och bråkiga har inte gjort det hela bättre och dagen avslutades med att jag tappade humöret, rejält (stackars barn!!). 
 
Imorgon blir en bättre dag (hoppas jag)!
 
 
Till top