mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Vuxenumgänge och lekande barn

Livet i v�r familj, ensamstående Ensamstående, Mamma, Trillingar, fyrabarnsmamma, livet med barn, livet som ensamstående mamma, mors dag, pigga barn, umgänge, vuxenumgänge Permalink0
Borde inte barn som har lekt som små vildar hela dagen vara trötta och somna tidigt på kvällen? Eller gäller det inte när det är ljusa, varma, kvällar?
 
Mina barn har haft fullt upp med en massa lek senaste dagarna. Igår var vi hos vänner som har barn i samma åldrar som mina. Barnen lekte och härjade, och vi kom hem rätt sent. Vad bra, tänkte jag, då somnar de nog snabbt. Men på det fick jag tji. Eller, två av dem somnade faktiskt på en sekund. Men de andra två gjorde det verkligen inte.  
 
Idag har det varit ännu mer lek. Först på en kamrats födelsedagskalas och sen på besök hos en annan kamrat under eftermiddagen. Nu somnar de väl i alla fall tidigt tänkte jag. Men nähä, bortsett från den lilla musketör som somnade i soffan innan han ens hann i säng, så var de hur pigga som helst. 
 
Så det där grupparbetet som jag har i den distanskurs som jag läser (familjepsykologi) går det inget vidare med. För att sätta sig med det klockan halv elva på kvällen när sista lilla busen äntligen har somnat orkar jag inte. Jag blir nog snart sparkad ur gruppen. 
 
Men det får det vara värt. För det är ju inte bara barnen som har fått leka och ha roligt. Jag har ju också fått umgås, med jättetrevliga vuxna personer (t.o.m. på barnkalaset för det var trillingarnas kompis som fyllde år och i den åldern är ju de flesta föräldrar fortfarande med på kalasen, och föräldrarna till deras förskolekompisar är alla jättetrevliga). Det behöver jag. Vuxenumgänge har jag alldeles för lite av i mitt liv. Det ger energi! Så mycket energi att jag kanske till och med skulle orka ta en titt på det där grupparbetet nu. Jag ska bara hänga upp tvätt och tömma och fylla diskmaskinen först (med andra ord kommer inget att bli gjort på det där grupparbetet idag heller).
 
 
 
Matias skriver en komihåglista inför mors dag imorgon. Han tänker klä sig stiligt. Och så har han ritat
mig så att han inte ska glömma bort varför han ska klä sig så fint (med mustasch och alllt).
Till top