mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Semester och husvaktning

Livet i v�r familj Ensamstående, Husvakt, Mamma, Rutiner, Semester, fyrabarnsmamma, trädgård Permalink1
Det blev visst så att jag tog en veckas, oplanerad, semester från bloggen. Det är ju stört omöjligt att få tid att blogga när det är semester. För att vara med barnen tjugofyra timmar om dygnet är minst sagt intensivt. Att bibehålla de sovrutiner som gäller till vardags hade nog varit en bra idé, men vem orkar hålla på med strikta rutiner när det är semester? Inte jag i alla fall. Så nu somnar inte barnen förrän någon gång mellan 22 och 23 på kvällen. Konstigt nog har inte rutinerna för när de vaknar på morgonen ändrats alls lika mycket. Vid 7:30 vaknar de, pigga som mörtar. Så den lilla "egentid" som jag vanligtvis brukar få en stund efter att de har somnat på kvällen, då jag ibland hinner sätta mig och blogga en stund, och då jag får njuta av en stunds tystnad, finns inte nu. Jag saknar den!!!!
 
Men vi har det ändå rätt bra. Vi är för tillfället husvakter och har en stor trädgård att hänga i om dagarna. Att det finns gungor, klätterställning, rutschkana, studsmatta, lekstuga och en massa annat skoj på tomten gör vårt husvakteri till rena äventyrssemestern för barnen. Själv njuter jag av att kunna sitta ute och titta på moln och
trädtoppar. Jag är nog inte riktigt gjord för att bo i lägenhet.
 
 
 
  Spiderman skördar körsbär i trädgården där vi (tillfälligt) spenderar dagarna.
Till top