mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Ett komplett leende

Arbete och familj, Livet i v�r familj Arbete, Ensamstående, Mamma, frånvaro, fyrabarnsmamma, implantat, tand, tandläkarbesök, vab, yrkesliv Permalink1
Efter tre operationer och en herrans massa tandläkarbesök är äntligen min nya tand på plats! Det tog nästan precis ett år för det var den 22 juni förra året som tanden gick sönder. Det känns fantastiskt skönt! Att behöva springa till tandläkaren i tid och otid är verkligen inte vad en ensamstående mamma behöver. Att ständigt vända ut och in på sig för att få ihop sin arbetstid och lyckas prestera på jobbet trots allt vabbande, alla förskolelämningar- och hämtningar som gör det omöjligt att jobba över, alla olika besök som barnen ska tas till under arbetstid (t.ex. BVC, allergiutredningar, logoped, öronproblemsutredningar, och så vidare) samt alla planeringsdagar etcetera som barnens förskola hålls stängd för, tär på krafterna. Att då dessutom behöva vara frånvarande från jobbet på grund av en massa tandläkarbesök är ingen höjdare, tycker varken arbetsgivaren eller jag.  Faktum att tandläkarbesöken i kombination med att jag var borta för en massa läkarbesök etcetera  i samband med min utredning för utmattningssyndrom (japp, jag har en sån diagnos nu), nog fick bägaren, som redan var till bredden fylld av allt vabbande under januari- april, att rinna över.  
 
Men nu slipper jag i alla fall springa hos tandläkaren var och varannan vecka. Jag behöver inte gå dit på ett halvår! Och då förhoppningsvis bara för kontroll. Eller, peppar, peppar, ska jag nog säga för en tand till kan ju gå sönder om jag har otur och det tycks jag ju ha rätt ofta. Och helt över är det inte förrän om två år för så lång tid kommer det att ta för mig att betala kostnaden för den nya tanden.
 
 
 
Leendet är komplett igen, med tänder som sitter som de ska, dvs fast.
 
 
#1 - - Agneta:

Men toppen!! Själv har jag fått en kallelse till tandhygienisten som jag bokade om till augusti, för jag avskyr dessa besök!! Känner hur det ilar i tänderna av bara tanken.
Så bra att du fått bekräftat att det är utmattningssyndrom, men hur får du hjälp att tillfriskna då?

Svar: Usch ja, det är något visst med ilande tänder. Jag är rätt smärttålig i övrigt, men när det gäller tänderna så står jag knappt ut. Ja, jag har fått diagnos på utmattningssyndrom och det var så jag fick plats i det stressrehabiliteringsprogram som jag går i nu. Hoppas att det hjälper. Jag har hört så många skräckhistorier om folk som helt slutar fungera, som knappt kommer ur sängen. Där är inte jag, men jag vill ju verkligen inte hamna där heller.
Mamma bläckfisk

Till top