mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Hängig och rödögd

Hälsa, Livet i v�r familj Ensamstående, Mamma, fyrabarnsmamma, hängig, ögoninflammation Permalink2
Det är visst rätt tyst på den här bloggen numera. Jag har inte mått så bra senaste tiden och har helt enkelt inte orkat skriva. Barnen var sjuka förra veckan och det verkar som om jag blivit smittad. Fast på ett konstigt sätt, för jag är inte förkyld. Men jag har känt mig hängig, svag och smått illamående. Som om jag vore gravid, men det är som tur är helt omöjligt (jag köper inte jungfru Marias historia, och även om det vore sant så är det högst osannolikt att en gud skulle välja mig till att bli nästa jungfruföderska, eller, någon jungfru är jag ju inte direkt men ni fattar nog vad jag menar). För hur gosigt det än är med bebisar så tycker jag nog allt att jag har tillräckligt med barn.
 
Idag började hängigheten äntligen att vända och jag kände ett litet uns av energi och livslust. Men bara ett uns för än är det nog inte dags att ropa hej. Förutom hängighet, svaghet och illamående har jag dessutom åkt på världshistoriens mest utdragna ögoninflammation (det kan hända att jag överdriver nu). I två veckor har jag gått och sett alldeles rödgråten ut, och inga tecken på bättring är i sikte. Det kliar, svider och klibbar. Och är fult!! Och med tanke på min situation och att folk har en tendens att tycka synd om mig (folk tycker i allmänhet synd om ensamstående mödrar och deras barn, i synnerhet såna ensamstående mödrar som har fyra barn) så är det många av de jag möter som tror att mina röda ögon beror på att jag precis har storbölat. Suck! Har någon tips om hur en blir av med en envis ögoninflammation??
 
Trots hängighet och ögoninflammation så flyter livet på. Idag var det Matias fotbollsträning som upptog min tid under eftermiddagen. Efter träningen passade vi på att åka till Mac Donalds (barnets val, inte mitt) och äta middag medan trillingarna passades av barnvakt. De där stunderna som jag ibland får med bara ett av barnen är så värdefulla! Då hinner vi umgås och prata. Men hade jag inte haft en drös barn, och hade inte de där stunderna varit så sällsynta som de är, så hade jag förmodligen inte uppskattat dem lika mycket.
 
En del får aldrig nog. Efter att ha sprungit omkring som en sprallig gasell på fotbollsträningen satte
Matias igång och cykla så mycket han bara kunde i Mac Donalds lekutrymme.
 
#1 - - Ulla Andersson:

Hej Lisa,har du provat ögondroppar (receptfria), jag led av samma klåda o ljuskänsliga ögon, droppade flera ggr per dag,det hjälpte mig. Annars,gå till läkare. Jättekramar

Svar: Tack för tips bästa Ulla! Jag har faktiskt inte fått ändan ur och tagit mig till apoteket för att köpa droppar än, men jag ska göra det imorgon. Och går det inte över snart blir jag nog tvungen att gå till läkare.
Mamma bläckfisk

#2 - - Layla:

Hej
Gillar din blogg, läser den ofta!
Kamomill te brukar göra susen, gör den kopp starkt te, när det är ljummet doppar du bomull i och "droppar" i dina ögon. Upprepas ett par gånger om dagen, lycka till!

Svar: Åh tack! Och tack för tips! Jag ska faktiskt prova det nu på en gång.
Mamma bläckfisk

Till top