mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Valborg 2018 - med alla barnen.

Livet i v�r familj Ensamstående, Mamma, Många barn, Trillingar, Valborg, brasa, familj, fyrabarnsmamma, skattjakt Permalink0
Så där till vardags så märker en knappt hur barnen växer. Livet susar ju liksom förbi utan att en riktigt hinner lägga märke till det. Så det är bra att vi har traditioner. Såna där speciella dagar som bara händer en gång om året, men som upprepar sig varje år. Då blir det så tydligt hur mycket de har utvecklats sen förra året.
 
Valborg firade vi år på samma ställe där vi har firat de senaste fyra åren. I vår kommun ordnar nämligen scouterna världens bästa valborgsfirande. Där finns massor av roliga aktiviteter för barnen. Femkamp, skattjakt, fiskdamm, korv och popcorn. Och så brasa och körsång förstås. Och fyrverkerier.
 
Scouternas valborgsfirande drar till sig massor av folk. Igår var det helt fullsmockat. Nästan bara barnfamiljer. Ingen fylla eller bråk. Bara trevligt.
 
Men trots att allt var sig likt från förra året så var det ändå en jättestor skillnad för oss. Att trillingarna blivit ett år äldre märktes verkligen. Nu var de med på alla aktiviteterna, medvetna om vad som hände runt omkring dem, och orkade hålla sig vakna tills dess att brasan tändes. De hann till och med se fyrverkerierna innan de kroknade. Det var verkligen jätteroligt.
 
Att vi var sex vuxna som alla hjälpte till att hålla ordning på barnen hjälpte nog också till (jag, barnens pappa, barnens moster, barnens ena kusin, barnens andra kusin och hennes kille). Barnen fick massor av uppmärksamhet och jag slapp vara rädd för att de skulle ge sig iväg åt olika håll och bli borttappade. Ge sig iväg åt olika håll kunde de så klart ändå göra och några gånger var de på väg att göra det (fast för det mesta var de jätteduktiga på att hålla ihop i grupp), men vi var så många vuxna att det liksom inte var något problem. Det blev en jättebra valborg!
 
Fyra små valborgsfirare väntar på att skattjakten ska börja. Häxan Valborg (var inte Valborg ett helgon?)
tappade en massa saker i skogen när hon flög förbi och barnen fick hjälpa henne att hitta dem.
  
 
 
En glimt av folkhavet som väntar på att brasan ska tändas. Scouternas valborgsfirande i vår kommun
drar massor av folk.
 
 
 
Så var brasan tänd.
 
 
Till top