mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Veckans viktigaste händelse - Matias har tappat sin första tand!

Livet i v�r familj Ensamstående, Mamma, fyrabarnsmamma, sexåring, tand, tappa tand Permalink1
En vecka till har passerat i våra liv. En vecka både lik och olik andra veckor. Morgonrutiner, morgonstress, lämna på skola och förskola, jobba, hämta barnen, laga mat, kvällsrutiner, natta, och så lite vab också. Allt har varit sig likt. Förutom en sak. Veckans utan tvekan viktigaste händelse. Matias har tappat sin första tand! Som han har väntat!
 
Den har varit lös länge och han har gått och vickat och vickat på den i veckor. I onsdag var den äntligen så lös att den lossnade när han vickade på den. Det hände på Ica precis när vi stod i kassan och skulle betala. Undrar om killen i kassan förstod att han fick bevittna ett historiskt ögonblick? Efteråt gick vi på fik och firade med blåbärssemla.
 
På kvällen var Matias i valet och kvalet. Han ville ju hemskt gärna ha en peng från tandfen men han ville också hemskt gärna spara sin försttappade tand. Det slutade med att vi skrev ett litet brev till tandfen och förklarade att Matias väldigt gärna ville spara tanden men att han också gärna ville ha en peng. Det funkade. När morgonen kom var brevet borta men tanden var kvar under kudden och där låg en guldtia. 
 
Men det visade sig snart att vi hade gjort oss besväret att skriva brev till tandfen helt i onödan. För innan morgonen kommit till sin ände hade Matias mest klåfingriga lillebror lyckats lägga beslag på tanden och spolat ned den i handfatet. Matias blev besviken men tog det ändå med ro (dvs han lyckades avhålla sig från att slå sin lillebror, något som nog krävde en hel del viljestyrka). 
 
Det Matias inte vet är att tandfen lånade guldtian ur hans sparbössa. Hon hade visst lite dåligt med cash den dagen. Imorgon ska hon gå till bankomaten och sen ska sparbössan fyllas på i smyg. Lånet får betalas tillbaka med hög ränta så att tandfens dåliga samvete över att ha pillat pengar ur sitt barns sparbössa går över.
 
 
 
#1 - - Anonym:

Grattis till tappad tand Matias! Roligt att läsa hur det gick till. A tappade sin första förra veckan och här gick det till på nästan samma vid. Först det svåra valet. Tand eller peng. Tandfen hade lämnat båda men lånat pengen ur A’s plånbok.. Hon kanske börjar få ont om kontanter den där tandfen;) /Kram från Kalmar

Svar: Åh söta A, vi saknar dig! Tandfén är ju modern numera och springer inte omkring med en massa kontanter i fickan. Ungarna får skaffa sig swish. Kram!!!
Mamma bläckfisk

Till top