mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Besök i skolan

Förskola och skola, Livet i v�r familj Ensamstående, Mamma, femåring, fyrabarnsmamma, förskoleklass, skola, skolbarn, skolstart, småbarnsliv Permalink0
Det var en spännande dag idag för Matias och för mig. Vi har nämligen varit på öppet hus i skolan där Matias ska börja i förskoleklass till hösten. Övergången från småbarnstiden till skobarnseran ligger nu bara runt hörnet (vad gäller Matias, med trillingarna står jag rätt djupt rotad i småbarnslivet i några år till). Vi fick träffa hans lärare, klasskamrater, och titta runt i lokalerna. Matias lekte och vågade sig på att prata lite med några av sina framtida klasskamrater. Men efteråt, när jag frågade om han gillade sin skola, svarade han "nej" utan minsta lilla tvekan. Skillnaden mellan den lilla förskola där han går nu, ett föräldrakooperativ med sexton barn, och skolan som han ska börja på, är enorm. Förskolan som han (och trillingarna) går på vårdas ömt av både personalen och föräldrarna. Vi städar varje dag och det är hemtrevligt, ombonat och mysigt. Skolan han ska gå på är stor, bullrig, sliten, smutsig i vrårna och smockfull med barn. Nästan 600 närmare bestämt. Inte konstigt att han inte tyckte att det var något särskilt trevligt ställe. Men han gillade fröknarna och tyckte att klasskompisarna verkade snälla.  
 
Matias med chokladkakemun (han har inte börjat snusa, bara ätit lite chokladkaka).
Vi unnade oss en lyxig snabbfika på väg hem från skolbesöket, som tröst för att vi
fick ta oss till och från skolan i vinande hagel och snö.
 
 
Till top