mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Helgen

Livet i v�r familj Ensamstående, Helg, Mamma, film, fyrabarnsmamma, livet med barn, mammablogg Permalink0
 
 
Jag har ett slags hat/kärlek förhållande till helgerna. I veckorna längtar jag efter att få ta det lugnt och vara  tillsammans med mina barn men sen, när helgen väl kommer, inser jag att det inte alls går att ta det lugnt med fyra små barn i hemmet och att vi största delen av tiden är rätt långt ifrån det där mysiga som jag hade föreställt mig. Ändå är det likadant varje vecka. I sann anda av obotlig optimism fortsätter jag att längta efter helgen, vecka efter vecka. 
 
Helgen som nyss har passerat blev trots allt (trots allt jobb, alla konfikter, och allt oväsen som fyra små barn medför) rätt bra. På lördagen var barnens pappa ute med Matias en stund och jag kunde passa på att ägna mig åt trillingarna en stund. Tänkt att det kan kännas så lugnt och enkelt att "bara" ha tre barn att ta hand om.  Sen åt vi middag tillsammans under riktigt trevliga former (inga konflikter och inte ens ett endaste utspillt glas mjölk).
 
På söndagen blev vi hembjudna till en modig vän (det krävs mod för att våga släppa in mina barn i sitt hem). Barnen fick leka i hennes pojkes (2 år äldre än Matias) rum och hade jätteroligt medan de utforskade alla spännande leksaker, och jag fick umgås en stund med en vuxen person. Så trevligt!  Barnen fick dessutom ta över lite saker som pojken som vi besökte har vuxit ifrån, en cykel, ett sånt där minipiano för småbarn som för oväsen och en massa filmer, så de var nöjda och glada. På eftermiddagen var de trötta och satt en lång stund och tittade på sina nya filmer. Riktigt fridfullt faktiskt, i alla fall om en bortser från bråket om vilken film de skulle se.
 
Matias och Theo har startat ett band (jag tror inte grannarna tycker att det är någon bra idé).
 
 
Frid råder, och gjorde faktiskt det i nästan en hel timme (tack och lov att det finns film).
 
 
 
 
 
Till top