mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Grillfest med förskolan

Livet i v�r familj Ensamstående, Flickan, mamman och demonerna, Grillfest, Mamma, Suzanne Osten, Trillingar, film, fyrabarnsmamma, förskola, föräldrakooperativ, Övernattning Permalink1
Igår var det dags för den grillfest som barnens förskola anordnar traditionsenligt varje år ungefär vid den här tiden på året. Eftersom barnens förskola är ett föräldrakooperativ så innebär det att det är vi föräldrar som organiserar festen, under ansvar av en festkommitté. Denna vår består festkommittén av mig och ytterligare en mamma. Så det var alltså jag och en person till som ordnande med förberedelserna till festen. Sen hjälpte alla föräldrarna till för att få det att flyta på under själva festen.
 
Det är egentligen ingen komplicerad uppgift. Det handlar lite planering, lite kommunikation, lite inköp, göra lite sallad, vara där i tid för att plocka fram samt se till så att allt blir undanplockat och diskat efteråt, och till sist, rengöra grillen. Det låter inte alls svårt. Och det är det heller inte. Åtminstone inte för någon som lite då och då har möjlighet att fylla på sitt förråd av ork (fylls bäst på genom vila och återhämtning) och som kan frigöra lite tid i sitt tidschema utan att det får allt för stora konsekvenser. Men för mig, som inte har några marginaler varken vad gäller tid eller ork, blir det ett ganska krävande uppdrag. För, som alltid, har dessa fester en tendens att inträffa just när det är en massa annat att stå i. Mer än vanligt alltså, för en massa att stå i är det ju alltid. Så idag, dagen efter grillfesten är jag helt slut. Så trött att jag känner mig bakis, fastän det enda som dracks på festen var saft och kaffe. Men barnen hade roligt. Och jag tycker att det är roligt att se dem ha roligt, så det var roligt för mig också.
 
Efter grillfesten sov, allt enligt tradition, alla de barn som har fyllt tre eller mer (de som ville) över på förskolan tillsammans med personalen. Så jag har haft en barnfri natt för första gången på fem och ett halvt år (bortsett från en natt när bara Matias fanns ute i världen och trillingarna låg och skvalpade inne i min mage, då jag var bortrest en natt pga mitt i jobb). Jag såg fram emot det med både längtan och bävan, men när jag väl kom hem till mitt tysta och barnfria hem var jag så trött att jag knappt var förmögen att njuta av det. Men jag försökte ändå att utnyttja situationen så gott jag kunde. Jag satt uppe till sent och tittade på film och åt ostbågar och godis. Imorse tog jag sovmorgon och åt därefter frukost i lugn och ro, utan att bli avbruten, med morgon TV som sällskap. 
 
Filmen jag såg, Suzanne Ostens Flickan, mamman och demonerna, handlar om ett barn som lever med en psykiskt sjuk mamma. Jag blev väldigt berörd av filmen och rekommenderar den verkligen. 
 
Camila och Theo på morgonen på väg till förskolan med sina ryggsäckar packade för övernattning efter grillfesten. Tur att vädret blev bättre under dagen.
#1 - - Agneta:

Vilken underbar förskola, där personalen sover över med barnen! Vad roligt och spännande för dem.
Bra med en barnfri natt, men en natt räcker kanske inte så långt när man inte sovit ordentligt på flera år. Hoppas ni har bra väder och sommarkänsla, den har infunnit sig här även om det bara är 7 grader varmt .

Svar: Ja verkligen! Personalen är helt fantastisk! Du har rätt, jag skulle nog behöva resa bort en vecka om jag ska återhämta mig helt. Men det går ju inte, och på sätt och vis är det tur, för jag skulle nog längta ihjäl mig efter barnen. Sommaren är här, med högre temperaturer än ni har, men väldigt mycket mindre naturskön omgivning.
Mamma bläckfisk

Till top