mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Sommarlov

Livet i v�r familj Ensamstående, Mamma, Semester, Trillingar, fyrabarnsmamma, sommarlov Permalink1
Sen i onsdags har alla barnen i detta hem sommarlov. Det innebär att jag är så långt från semester som en kan vara. För att vara med barnen 24 timmar om dygnen är minst sagt krävande. Att de alla tycks gå igenom någon slags kris samtidigt gör inte det hela bättre (antagligen en reaktion på de förändringar som sker i deras liv just nu, med förskolebyte för trillingarna och stundande skolstart för Matias). Det är gnälligt, bråkigt, klängigt och konstanta protester. Och efter två dagars ledighet är det så stökigt här att en får vada fram på golvet. Jag vet att småbarnsåren är få och snabbt passerade och att det därför är viktigt att passa på att njuta av dem medan de varar. Men en del dagar är det verkligen svårt. För hur jag än försöker har jag svårt att finna njutning i konstant gnäll, ideliga konflikter, maratonstädning utan resultat, och tvätthögar som svämmar över. Några veckors sommarlov känns som en evighet som jag undrar om jag ens kommer att överleva.
 
Men på kvällarna, när barnen sover. Då svämmar mitt modershjärta över av kärlek och dåligt samvete för att jag inte uppskattar mina barn mer under dagtid. Den stunden, på kvällen när de sover, inser jag hur mycket det är värt mödan. De är så himla fina när de sover (och rätt ofta när de är vakna också)!!
 
Sommarlovshäng på gården.
 
Theo i sandlådan.
 
 
 
Sommarlovsfint är det hemma hos oss (igår kväll tog det två timmar att städa undan efter att barnen somnat).
 
 
  
#1 - - Agneta:

Vad tycker Matias om att börja skolan då? Det måste kännas omåttligt spännande och kanske nervöst också?

Svar: Han tycker nog mest att det är läskigt. Han har varit jättemammig senaste tiden och jag misstänker att anledningen till det är att han oroar sig för skolstarten. Men jag vet inte om det är själva skolstarten i sig som han tycker är värst eller det faktum att han separeras från sina syskon. För mammigheten började när trillingarna började på ny förskola. Han har saknat dem jättemycket under de veckor som han gick kvar själv på den gamla förskolan.
Mamma bläckfisk

Till top