mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Ännu en helg

Livet i v�r familj Barnkalas, Ensamstående, Kalas, Mamma, Sömn, bläckfisk, bränd mat, fyrabarnsmamma, lasagne Permalink0
Så var det måndag igen. Ytterligare en helg har passerat i mitt och barnens liv. En rätt bra helg, med mina nuvarande mått mätt.  Lördagen ägnades åt att städa lite och umgås med barnen. Vi spelade spel och la massor av pussel. På söndagen var vi på barnkalas.
 
Tårtdags.
 
Hur länge ska vi behöva vänta för att få tårta?
 
Byggare Theo.
 
Enda smolket i bägaren denna helg var en bränd lasagne som orsakade att vi kom en halvtimme för sent till söndagens barnkalas. Det var visst dumt av mig att tro att jag skulle kunna värma gårdagens lasagne på låg värme i ugnen medan jag badade barnen. Det barn som var färdigbadat först vred på högsta värme i ugnen och när alla barnen var färdigbadade hade vår lunch förvandlats till en kolbit. Det blev bråttom att ordna fram en ny lunch till barnen (räknas makaroner med stekt bacon ens som lunch?) och hinna få dem klara för kalas.  
 
Mmm lasagne! Fast just denna fick åka direkt i soporna.
   
 
Både i fredags och i lördags gick jag och la mig samtidigt med barnen och somnade vid 21 tiden. Jag trodde att jag skulle vakna pigg som en lärka vid sextiden, men så blev det inte alls. Jag vaknade vid sju, men pigg som en lärka var jag inte alls. Men sömnpåslaget gjorde nog ändå gott, för jag var på bättre humör än jag brukar. Det gick dock åt pipan med mina nya sömnvanor i natt, för jag kom inte i säng förrän vid halv två tiden (hade lite grejer att fixa med) och vaknade dessutom vid fyratiden och kunde inte somna om. Så idag har jag varit en zombie igen, som vanligt.
 
 
Till top