mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Planeringsdagar och skolstart

Förskola och skola, Livet i v�r familj Ensamstående, Mamma, fyrabarnsmamma, förskoleklass, möte, sexåring, sexårs, skola, skolstart, spring i benen Permalink2
Denna vecka startade med tre dagar utan barnomsorg. Måndag och tisdag var trillingarnas förskola stängd för planeringsdagar och tisdag och onsdag var fritids stängt. I måndags hade jag bara trillingarna hemma under förmiddagen medan Matias var på fritids en stund. Men det var full rulle ändå trots att storebror inte var där. I tisdags var allihop hemma och det kändes som om det var helg igen (full fart alltså). Igår var det bara Matias som saknade barnomsorg så han fick följa med mig på ett möte. Han lyckades sitta nästan helt tyst och stilla i två timmar! Helt fantastiskt! Men det hade nog inte gått utan mobilen. Han tittade på film och spelade spel. Hur gjorde föräldrar förr innan mobila skärmar och appar fanns när de var tvungna att ha med barnen på jobb och möten? Hemmafrueran tog ju slut långt före smartphonen uppfanns.
 
Idag var det första formella skoldagen för Matias. Mellan 9:00 och 11:30 hade han undervisning (heter det så när de går i förskoleklass?). Jag satt och väntade i skolkorridoren utanför hans klassrum tillsammans med några andra mammor vars barn också hade lyckats avkräva dem löfte om att inte gå därifrån. Efteråt har jag gjort mitt bästa för att förhöra honom om vad de gjorde och hur det var, men utan framgång. Den enda information han har släppt ur sig är han har tyckte att det var roligt. Men den informationen räcker för att jag ska känna mig glad. Nu hoppas jag bara på att han snart ska tycka att det är okej att vara där utan att ha mig i närheten.
 
Efter att ha suttit stilla i två timmar på mammas tråkiga (enligt Matias, själv tyckte
jag det var intressant) möte var det mycket hopp och spring i Matias ben.
 
 
#1 - - NORRSKEN EMMISH:

ha en fin dag =)

kramizzz

Svar: Detsamma! Kram!
Mamma bläckfisk

#2 - - Agneta:

Hmm...jag var ju ett sån där barn som fick lov att följa med min mamma på jobb och andra viktiga möten. I min lilla barnvärld fanns det aldrig något alternativ till att sitta tyst och stilla. Jag fick alltid höra att jag var ett sånt snällt och väluppfostrat barn. :D
Men sedan blev jag tonåring och då gjorde jag allt annat än det min mamma ville kan jag säga. :O
Kanske bättre att man är busig som barn? :D

Svar: Hjälp, tonåren törs jag inte ens tänka på. Jag har "välsignats" med rätt viljestarka barn. Hoppas att de busar av sig under barnaåren och blir snälla som lamm när de blir tonåringar. Men det känns inte så troligt.
Mamma bläckfisk

Till top