mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Sjukstuga, tandläkarbesök och godissnattande

Livet i v�r familj Ensamstående, fyrabarnsmamma, påskägg, sjuka barn, sockermissbruk, tandläkarbesök Permalink1
Sjukstugan fortsätter men vi börjar sikta ljuset i slutet av tunneln. Idag kunde Matias och Theo gå till förskolan. Theo, som har lyckats hålla sig frisk (peppar, peppar) bortsett från en rinnande näsa, men som ändå har hållits i sjukförvar tillsammans med sina sjuka syskon i en veckas tid, blev så lycklig när han fick veta att han skulle få gå till förskolan idag att han började dansa.
 
De två stackare som fortfarande inte var i skick (Gabriel och Camila) för förskolan fick istället följa med mig till tandläkaren. Jag var rätt orolig innan för hur det skulle gå, men det var inga problem alls. De satt snällt i sin vagn och väntade medan tandläkaren lagade min tand (en tandkrona på en stifttand som lossnat, stiftanden kommer från att jag slog ut ett antal tänder i en cykelolycka när jag var nitton år). Att de var matta efter att ha varit sjuka och inte ätit mer än några små tuggor per dag sen långfredagen hjälpte nog till för att hålla dem så lugna. 
 
När vi kom hem från tandläkaren åt vi lunch, hämtmat från en thairestaurang, och både Gabriel och Camila åt!! Jippi! De har varit så sjuka och vägrat att ens titta på mat i så många dagar att jag började bli rätt orolig. De har inte ens velat äta godiset i sina påskägg! Men idag åt de äntligen. Vilken lättnad! 
 
Apropå godiset i barnens påskägg så är det nog dags för mig att ta i med hårdhandskarna mot mitt sockermissbruk. För det har krympt rätt bra i deras ägg trots att de själva inte har ätit av godiset. Jag skäms, att snatta från barnens påskägg är ju inte ok. Jag skyller på sömnbrist och att sockerkickar i kombination med kaffe har varit min strategi för att ta mig igenom denna sjukperiod och intalar mig att godis ju ändå inte är bra för barnen. Men när en börjar stjäla från sina barn måste en nog ändå inse att det är illa. 
 
Barnen har varit för sjuka för att äta från sina påskägg men ändå har 
innehållet krympt. Hur har det gått till (jag skäms!)! 
 
  
 
 
#1 - - Agneta:

Haha!! Att stjäla från barnens påskägg, är något min man skulle kunna göra. Han är tokig i lösviktsgodis! Jag själv äter sällan smågodis, men sockersugen blir jag i alla fall, men väljer då annat som kakor och kanske choklad.

Svar: Skönt att höra att jag inte är ensam om att vara tokig i godis! Jag kämpar konstant mot mitt sockerbegär och vinner dessvärre rätt sällan den kampen.
Mamma bläckfisk

Till top