mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Postförkylningsdepression

Hälsa, Livet i v�r familj Ensamstående, Mamma, Virus, bläckfisk, depression, fyrabarnsmamma, förkylning, mammablogg Permalink0
Efter en förkylning brukar mina barn vara gnälliga och på dåligt humör ett tag, typ i en till två veckor. Nu inser jag att det nog är likadant med mig, och plötsligt förstår jag dem mycket bättre.  Efter en långdragen förkylning, som inte riktigt vill ge med sig ännu, är jag också gnällig och på dåligt humör. Jag har ingen energi och ingen lust med någonting.
 
Jag är lyckligt lottad för jag har klarat mig undan från post partum depression (förlossningsdepression) och utmattningsdepression (än så länge i alla fall), men "postförkylningsdepression" drabbas jag av titt som tätt. Som tur är så brukar det inte hålla i sig mer än i en till två veckor. Men måtte virusen gå varsamt fram oss detta år!!!
 
"Postförkylningsdepression" botas nog bäst med vila, för den orsakas väl av den påfrestning som kroppen utsätts för medan virusen härjar i den. Men vila finns det inte mycket plats för i mitt liv. Receptet får bli promenader och att försöka komma i säng så tidigt som det bara går om kvällarna, för att ändå få så mycket sömn jag kan. Så städningen får vänta till....hmmm... någon annan gång, för nu går jag och lägger mig samtidigt som barnen.
 
God natt!
 
Lunchrastpromenad i ett höstigt Stockholm.
  
 
 
Till top