mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Små ostmonster

Livet i v�r familj, Mat Ensamstående, Frukost, Mamma, Ost, Trillingar, fyrabarnsmamma Permalink2

Mina barn är galna i ost, särskilt G. Frukosten består numera av ett enda stort ostskrikande. OST!!!!! OST!!!!! skriker trillingarna högt var och varannan sekund (M beter sig lite mer civiliserat under frukosten, och ägnar sig istället mest åt att leka med sin frukostmat, vilket allt som oftast resulterar i yoghurtfläckar på bord, stolar och kläder). ”Mamma, kan jag få ost tack heter det” mässar jag, och får ännu högre OSTVRÅL till svar.

G har helt slutat äta annan frukostmat. Allt utom ost ratas och varje morgon får jag slänga orörd gröt, bröd och prickig korv (varför envisas jag med att fortsätta servera det?). Han pillar loss osten från sin smörgås och stoppar i sen den, sen kräver han högljutt massor med mer ost. Oftast sluter hans trillingsyskon upp i ostkrävandet, så att jag snart har en egen liten kör vid matbordet,  som vrålar OST i kanon i högsta volym.  

 Ett litet ostmonster.
 

Jag hoppas innerligt att ostfixeringen snart ska upphöra, för ost är rätt dyrt och dessutom tungt att bära hem från affären. Så jag vill gärna hålla en lite mer allsidig diet här hemma. Och om jag inte aktar mig kommer jag nog att drabbas av osthyvelarm, för det krävs ett herrans osthyvlande för att tillfredsställa mina små söta monsters högljudda ostbegär.

Hur länge kan ett barn leva på att äta stora mängder ost, och bara det, till frukost varje dag utan att det blir ohälsosamt?  

#1 - - Anneli:

hahaha, förlåt att jag skrattar, kanske inte är så kul för dig det här
med ostfixeringen, men kan ju inte låta bli att undra om det är något släktdrag? Jag är ostoman, farmor kallade mig för ostmarodören!
Mina barn var också ost tokiga ett tag, tror det släppt för dom, men inte för mig!
Kram

Svar: Alltså, värre saker kan en ju råka ut för, men lite irriterande är det allt annat ratas och det skriks "ost!!!" varannan sekund under hela frukosten.
Mamma bläckfisk

#2 - - Anonym:

hahaha, förlåt att jag skrattar, kanske inte är så kul för dig det här
med ostfixeringen, men kan ju inte låta bli att undra om det är något släktdrag? Jag är ostoman, farmor kallade mig för ostmarodören!
Mina barn var också ost tokiga ett tag, tror det släppt för dom, men inte för mig!
Kram

Till top