Frysta grönsaker lika nyttiga som färska
Det är med glädje som jag läser att forskningen visar att frysta grönsaker är lika nyttiga som färska (källa: artikel i Må bra, 2/2-16). Vi äter nämligen nästan bara frysta grönsaker. På så vis har skärande och hackande prioriterats bort. För om jag ska klara att ta hand om fyra små barn, för det mesta själv, måste jag göra allt så enkelt som möjligt.
Men jag tycker det är svårt att komma på maträtter som går lätt och snabbt att laga, inte kostar en massa pengar, funkar med barnens allergier (mjölkprotein och ägg) och dessutom äts av barnen. Idag fick det bli makaroner med bacon, ärter, paprika och majs (fryst blandning), och hackad lök (fryst, färdighackad). Det går supersnabbt att göra, är billigt, och barnen gillar det. Men vi äter det allt för ofta.
Har ni tips på snabblagad, ägg- och mjölkfri mat? Dela gärna med er!
Dagens lunch; makaroner med bacon, ärter, majs och paprika och hackad lök.