mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Att förbereda barnen

Livet i vår familj, föräldraskap Barn, Bläckfisk, Ensamstående, Förberedelser, Föräldrakurs, KOMET, Mamma, fyrabarnsmamma, småbarn Permalink1
Det börjar bli kännbart ljusare! Idag var det inte mörkt när vi var på väg hem från förskolan. Men innan vi hann komma hem började det skymma och himlen var helt fantastiskt vacker. 
 
Väl hemma lämpades barnen över till deras pappa som passade dem medan jag gick iväg på föräldrakurs, KOMET. Temat för dagen handlade bland annat om förberedelser och hur konflikter med barnen kan undvikas genom att barnet i tid förbereds inför förändringar. Ett exempel kan vara att förbereda barnet på att det är dags att äta middag en liten stund före det att det verkligen är dags (t.ex. tio minuter), istället för att ropa när maten är klar och förvänta sig att barnet ska avsluta det hen håller på med direkt och komma. Det är ett bra tips. Jag försöker göra så med M, och det funkar, för det mesta. Men jag behöver bli bättre. Jag är inkonsekvent med hur mycket tid han får till att avsluta det han gör. Ibland förbereder jag i lagom tid, men ofta händer saker som gör att tiden från det att jag har förberett honom till dess att jag vill att han avslutar sin aktivitet och gör det jag har bett honom kan bli rätt lång. Då förlorar metoden sin effekt och resultatet blir istället att han slutar att lyssna även på förberedelserna. Och rätt ofta glömmer jag bort att förbereda. Så min hemläxa denna vecka är att träna på att förbereda honom i tid inför aktiviteterna i två specifika rutiner, nattning och morgonbestyren. Det blir intressant att se hur det går. 
 
Hur gör ni? Förbereder ni barnen inför saker som ni vill att de ska göra (eller inte göra)? Hur funkar det för er?    
 
Så här vacker var himlen när vi gick hem från förskolan.
Dagens bästa: Liten M som viskar "du är bäst, mamma!" i mitt öra strax före han somnar (älskade unge!!!).
Dagens sämsta: Jag är sjukskriven igen.  
 
#1 - - Angus:

Åh herre! DU ÄR MIN IDOL!

Svar: Hahaha, snarare ett vrak. Men tack för pepp!
Mamma bläckfisk

Till top