mammablackfisk.blogg.se

Här bloggar jag om livet som ensamstående mamma till fyra små barn, trillingarna Gabriel, Theo och Camila och deras storebror Matias. Livet hos oss är trångt, kaotiskt, slitigt och högljutt och men också fullt av kärlek, glädje och humor. Att få vardagen att gå ihop och samtidigt (försöka) se till att fyra små barn får en trygg barndom är minst sagt en utmaning när det bara finns 24 timmar om dygnet, två händer, en hjärna och en inkomst. Här bloggar jag om vardagen mitt i småbarnskaoset, om svårigheterna jag tampas med som ensamstående fyrabarnsmamma och om hur jag gör för att få det att funka (eller inte funka) . Välkommen till min blogg!

Stressfri dag

ensamstående, föräldraskap Barn, Bläckfisk, Ensamstående, Mamma, Trillingar, fyrabarnsmamma, mammablogg Permalink0
Idag har jag och barnen haft en innedag. En ladda-batterierna-dag. Jag skulle gärna skriva att vi har haft en slappardag, men det är liksom inte möjligt att slappa när en har fyra småbarn hemma, så riktigt så långt vågar jag inte gå i mitt ordval. Men jag har försökt att inte göra mer än det som är absolut nödvändigt (typ, se till att barnen får äta så många gånger som de behöver, får i sig vätska, har torra blöjor och är någorlunda rena samt hålla koll så att de inte slår sig eller varandra allt för mycket). Det räcker dock för att hålla mig sysselsatt i stort sett hela tiden ändå, vilket kanske förklarar varför jag alltid ligger efter med allt utöver det absolut nödvändigaste. Men jag har inte stressat idag
 
 
Roligaste lekarna idag; dra omkring varandra i tom leksakslåda och bygga koja i soffan.
 

Det slår mig hur mycket stressen påverkar mig. Och hur mycket den  (min stress) påverkar mina barn. Idag har jag inte skrikit åt mina barn en enda gång. Jag har varit en avslappnad och glad mamma. En sån mamma som barnen vill ha. För de struntar ju egentligen om vi har det piffigt fint hemma, eller om jag har tid att ägna mig åt pyssel eller avancerade lekar tillsammans med dem. De är nöjda så länge deras mamma finns där, är tillgänglig, lugn, och tar sig tid för att se dem och lyssna på dem.    

Dagens bästa: Lugn dag utan stress och utan bråk och skrik.

Dagens sämsta: Snoriga näsor på barnen och ont i ryggen på mig.  

Till top